Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Misztikus Bosznia és a piramisok 3 nap/2 éj

Utazás alapadatai

4 csillag
Busz
2 felnőtt
2019-04-12, 3 nap / 2 éj
Misztikus Bosznia és a piramisok 3 nap/2 éj (****)
Félpanzió
2-3 ágyas szoba
Teljes ár
87.871 HUF

Le ne maradj!

Misztikus Bosznia és a piramisok 3 nap/2 éj

Rövid ismertető

Utazásunk során megismerkedünk az "Európa szívének" is becézett ország egy részével. Bejárjuk Bosznia fővárosát Szarajevó-t, ahol kelet és nyugat kultúrája találkozik és számos érdekesség is színesíti programunkat: ellátogatunk a sokat vitatott boszniai piramisokhoz és Zavidovici kőgyolyókhoz, a Neretva parti Mostar-ba, a Tito bunkerhez, majd részt vehetnek egy rafting túrán is.

Utazás

légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata). Nincs éjszakai utazás!
Szükséges útiokmány: érvényes (vissza utazástól számított 90 napig) kártyás személyigazolvány vagy útlevél.

Szállás

szálloda 3* Szarajevó környékén (2-3 ágyas fürdőszobás szobák, ingyenes WiFi)

Ellátás (krt)

2 félpanzió (svédasztalos reggeli, menüvacsora 1. nap Szarajevóban, 2. nap Mostarban)

Fel- és leszállási lehetőség

(felár nélkül) Budapest (Blaha Lujza tér és Campona), Dunaújváros, Paks, Szekszárd, Pécs, Mohács.

Időpontok


Április 12-14.     Gyűjtőjárat: EGER-GYÖNGYÖS (9900 Ft/fő)
Május 10-12.      Gyűjtőjárat: EGER-GYÖNGYÖS (9900 Ft/fő)
Június 21-23.
Augusztus 30- szeptember 01.
Október 20-22.
November 22-24.Program

1. nap: Szarajevó 
Indulás reggel 05.30-kor Budapestről. A délutáni órákban megérkezünk és megismerkedünk ennek a szív alakú országnak „büszke” fővárosával, Szarajevóval. Itt kelet és nyugat kultúrája találkozik, ez a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus és ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. Megtekintjük a Császár-Dzsámit, majd felkeressük azt a helyet, ahol merénylet áldozata lett Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös. Sétánkból természetesen nem marad ki az ismert Bascarsija -  a kézművesek utcája sem. A várossal való ismerkedés után a szállás elfoglalása és vacsora.

2. nap: Konjic (Titó bunker vagy rafting), Mostar
Az utolsó délszláv háborúban a Szarajevó városát közel 4 éven át ostromolták, ez idő alatt csak egy alagút kötötte össze a lakosságot a külvilággal, innen is kapta a nevét: "a remény alagútja", mely máig megmaradt örök mementóul, és ahová mi is ellátogatunk a mai reggelen.  Ezt követően mindenki eldöntheti, hogy Szarajevóban marad és maga kutatja fel a város utcáit vagy választhat két fakultatív programunk közül. Az egyik lehetőség, egy autóbuszos kirándulás, mely alkalmával felkeressük a Neretva mentén fekvő, kevésbé ismert, de annál fordulatosabb történelmi emlékekben bővelkedő Konjic városkát, ahol helyi idegenvezetővel felfedezzük a titokzatos Tito bunkert, melyet a II. világháború után építettek atombomba támadás ellen és kb. 350 ember elhelyezésére alkalmas. A föld felszínére visszatérve, megkóstoljuk a bosnyák konyha finomságait.
A másik programlehetőség a merészebbeknek szól: kipróbálhatják a rafting túra izgalmait, profi túravezetőnk segítségével, egy folyó melletti grill ebéddel (a rafting túra résztvevői reggel indulnak, így nem tudják megnézni a "remény alagutat"). Ebéd után mindkét csapat együtt indul útnak a Neretva partján fekvő városok gyöngyszeméhez, a tragikus sorsú Mostar-hoz. A jellegzetes, hangulatos, muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző, újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Ez a történelmi jelentőségű híd a Világörökség része lett. Majd Koska Mehmed Pasa dzsámi szépségét nézünk meg, mely  Mostar legismertebb dzsámijának számit. Jó formában lévő utasaink a kilátóhoz is felmehetnek. Hogy jobban megérthessük a helyi lakosságot a mostari török házba is benézünk, mely egy jellegzetes muszlim ház. A városnézés után, leülünk egy vacsorára és megízleljük az ízletes mostari csevapcsicsát. Vacsora után vissza indulás Szarajevóba, a szálláshelyre.  Részvételi díj ebéddel: Bunker túra (belépővel): 25 EUR/fő, Rafting túra (neoprén felszereléssel) 45 EUR/fő.

3. nap: Visoko Piramisok, kőgolyók
Reggeli után elbúcsúzunk Szarajevótól és megismerjük az ország misztikus arcát is. Felkeressük a Visoko településen található, sokat vitatott piramisokat, vagy csak piramis formájú hegyeket? Legnagyobb köztük a Nap piramis. Megnézzük a Piramisok alagútját, melyből eddig 850 métert nyitottak meg a nyilvánosság előtt. Helyi vezetőnk megmutatja a rovásírást és ráérezhetünk a feltételezett bioenergia hatására az alagútban és az előtte fekvő parkban. Buszunkkal továbbhaladva megállunk a nemrég talált hatalmas kőgolyóknál. Ezek a kőgolyók, Európa legnagyobbjai közé tartoznak és - talán - több, mint 13000 esztendősen, régi, letűnt civilizációkról mesélnek. Sétával felfrissülve elindulunk Magyarországra. Hazaérkezés a késő esti órákban. 

Egy kis ízelítő
Szarajevó-ról: ITT
Mostar-ról: ITT
Konjic-ról: ITT

Útvonal megtekintése ITT>>

Felárak és belépők


Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyas szobában!

Üdülőhelyi díj 12 év felett:
1 500 Ft/fő
Egyágyas felár: 8 900 Ft/fő
Gyermekkedvezmény 12 évig: 3 000 Ft/fő

Fakultatív program:
- Mostar, Konjic bunker túra (belépővel) min. 25 fő esetén: 25 EUR/fő
- Mostar, Konjic rafting túra (neopren felszereléssel) min. 6 fő esetén: 45 EUR/fő
Belépők: kb. 50 KM (kb. 25 EUR)

Minimum létszám

35 fő.
Figyelem: társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban!

A részvételi díj tartalmazza

autóbuszos utazást, szállást félpanzióval, programokat, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza

baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (Classic: 1.710 Ft/fő), útlemondási biztosítás díját (1,3%), foglalási díjat (1.500 Ft/fő), üdülőhelyi díjat,  fakultatív programokat és belépőket (kivéve, ahol azt külön jelezzük).

Szolgáltatások

Wi-Fi/ingyenes Wi-Fi, parkoló

Érintett területek

 • Bosznia-Hercegovina
 • Szarajevó

További ajánlatok (időpontok és árak)

Itt választhat másik időpontot, majd megadhatja az utazók számát is.

Indulási időpont

Kérjük válassza ki az önnek megfelelő indulási időpontot

Ajánlatok szűkítése

Az alábbi feltételek megadásával pontosíthatja az ajánlatot

Ajánlatok

Kérjük válasszon a lenti lehetőségek közül, utána meg tudja adni az utasok számát és kiválaszthatja a kívánt szobatípust / elhelyezést. (Az itt szerepltetett ár a Szervező által megadott 1 fő részvételi díja)