Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

A Zsolnay porcelán története, látogatás Pécsre és Eszékre

Utazás alapadatai 1991

Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. Folyamatos utazás Pécsre, mely 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa címet viselte és Magyarország legszebb fekvésű, történelmi emlékekben gazdag, mediterrán hangulatú nagyvárosa. Látogatás a Zsolnay negyedbe, ahol lehetőségünk lesz helyi idegenvezetővel megismerni a Zsolnay család történetét és a gyár kiállítását, valamint a Gyugyi gyűjteményt (a magángyűjtemény közel 600 Zsolnay kerámiából áll). Egyénileg a méltán híres pécsi kesztyűmanufaktúra is látogatható. Ezt követően rövid városnéző séta keretén belül megtekintjük Pécs két emblematikus épületét, az impozáns neoromán székesegyházat és a főtéren álló hajdani dzsámit. Rövid szabadidőre nyílik lehetőség Pécs belvárosában, majd továbbutazás Eszékre, Kelet-Horvátország legnagyobb városába, ahol a vá­ros­né­zés főbb állo­másait a várne­gyed egészen kü­lön­le­ges barokk épü­let­együt­tese, a ka­ted­rá­lis és a Dráva-parti han­gu­la­tos sétány je­lentik. A szabadprogramban fakultatív vacsorára nyílik lehetőség. Érkezés Budapestre a késő esti órákban a határátlépéstől függően. 

leírás

Utazás: autóbusszal

ár nem tartalmazza

betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei

Várható belébőjegy költségek:
Zsolnay negyed vezetéssel (Zsolnay család és gyártörténeti kiállítás, Gyugyi gyűjtemény és a kesztyűmanufaktúra egyéni látogatása): kb. 4.500 Ft/fő

Vacsorázási lehetőség egyénileg Eszéken, melyre Kunával készüljenek! 

ár tartalmazza

Utazás autóbusszal, idegenvezetés

Érintett területek

 • Horvátország
 • Pécs
 • Eszék

További ajánlatok (időpontok és árak)

Sajnos az adott úthoz nincs elérhető ajánlat.