Hozzájárulok, hogy a weboldal látogatásakor a számítógépemen sütiket (cookie) helyezzen el, amelyek segítségével az oldalon tett látogatásom adatait webanalitikai céljából felhasználják.
Részletes tájékoztatás a Adatkezelési tájékoztató dokumentumban található. További információ.   Rendben, elfogadom

$result


   

$program


   

$trip


   

$tags


   

$tags_full


 

Montenegró Albániával fűszerezve 10 nap/7 éj

Utazás alapadatai

2 csillag
Busz
2 felnőtt
2019-06-01, 8 nap / 7 éj
Montenegró Albániával fűszerezve 10 nap/7 éj (**)
Félpanzió
2 ágyas (pótágyazható)
Teljes ár
176.027 HUF

Le ne maradj!

Montenegró Albániával fűszerezve 10 nap/7 éj

Rövid ismertető


Tengerparti pihenéssel, fürdőzéssel egybekötött programjaink során felkeressük a  a gyönyörű mediterrán sétánnyal rendelkező Bar városát, a montenegrói hegycsúcsok ölelésében fekvő Kotori-öblöt, ringatózunk a természeti kincsekben gazdag Skadari-tavon, fürdünk a vadregényes öbölben és a smaragd színű tiszta tengerben. Sétálhatunk a mesébe illő Dubrovnik ódon utcáin. A balkánt átszelő utazásunkat, a "Sasok földjének" (Albánia) fővárosa, Tirana koronázza meg.

Utazás

légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata).
Szükséges útiokmány: érvényes kártyás személyigazolvány vagy útlevél.

Szállás

Hotel Villa Fontana**, 2-3 ágyas (családi 4 ágyas) fürdőszobás szobákban, hűtő, igény szerint klíma (2 EUR/szoba/éj).

Ellátás (krt)

7 félpanzió (bővített kontinentális reggeli, 3 menüből választható vacsora salátabárral kiegészítve).

Időpontok


"A" útvonal, Bosznián keresztül:
Fel- és leszállási lehetőség (felár nélkül):  Budapest (Blaha Lujza tér és Campona), Dunaújváros, Paks, Szekszárd, Pécs, Mohács
Dátumok 2019:
* 06.01-06.10.   Gyüjtőjárat: DEBRECEN 9900 Ft/fő

* 06.08-06.17.   Gyüjtőjárat: MISKOLC-EGER-GYÖNGYÖS 9900 Ft/fő

* 06.22-07.01.   BETELT!!
* 08.19-08.28.   Gyüjtőjárat: nincs
* 09.19-09.28.   Gyüjtőjárat: MISKOLC-EGER-GYÖNGYÖS 9900 Ft/fő

"B" útvonal, Szerbián keresztül: 
Fel- és leszállási lehetőség (felár nélkül):  Budapest (Blaha Lujza tér és Népliget), Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Szeged.
Dátumok 2019: 
* 06.15-06.24.  Gyüjtőjárat: NYÍREGYHÁZA 9900 Ft/fő

* 07.06-07.15.  Gyüjtőjárat: nincs

Hasonló programok tranzitszállással:
Részletes program és dátumok ITT és ITT !! 

Program


1. nap: Indulás:
Indulás este 21.00 órakor Budapestről. Éjszakai utazás. 

2. nap: Ezen a napon a program útvonalanként eltérő
"A" útvonal Bosznián keresztül: 
Mostar és strandolás 
 Bosznián keresztül utazva, a délelőtti órákban megpihenünk a Neretva folyó mentén fekvő, tragikus sorsú városban, Mostar-ban. A jellegzetes, hangulatos, muszlim utcákon sétálva elérjük a lenyűgöző, újjáépített kőhidat, mely a kultúrákat kapcsolja össze Boszniában. Majd Koska Mehmed Pasa dzsámi szépségét nézünk meg, mely  Mostar legismertebb dzsámijának számit. Jó formában lévő utasaink a kilátóhoz is felmehetnek. Hogy jobban megérthessük a helyi lakosságot a mostari török házba is benézünk, mely egy jellegzetes muszlim ház. Város megtekintése után továbbutazás Montenegróba. Érkezés Canjba délutáni órákban, szállásfoglalás majd strandolás.

"B" útvonal Szerbián keresztül: Mokra Gora, Drvengrad és strandolás
 Szerbián keresztül utazva muszáj felkeresnünk a legismertebb szerb filmrendező, Emil Kusturica városát, Drvengrad-ot, mely Mokra Gora közelében található. Tara és Zlatar hegyek között fekszik ez a skanzenszerű kis város, melyet "Az élet egy csoda" c. filmjéhez építtetett. Manapság fesztiválok népszerű helyszíne, és sokak által látogatott hely. A kis épületei kőből és fából épültek, az utca nevek pedig a híreségek neveit viselik, úgymint: Ernesto Che Guevara, Diego Maradona, Dostojevskij, Novak Djokovic ... A város megtekintése után továbbutazás Montenegróba. Érkezés Canjba délutáni órákban, szállásfoglalás majd strandolás.

3. nap: Pihenés vagy egy félnapos ajándék kirándulás: Bar, Stari Bar:
Ízletes reggeli után felkeressük Bar városát, ahol pálmákkal és leanderekkel tarkított gyönyörű mediterrán sétány vezet minket a strandoktól egészen a kikötőig. A hangulatos tengerparti úton kellemes kávézókba, koktélbárokba botlik az ember. A parttól eltávolodva, Stari Bar óvárosa és az ódon vár az elmúlt évszázadok fantasztikus építészeti, történelmi örökségét eleveníti fel. Meglátogatjuk a legendák világát idéző „Olive a Mirovica” nevű olajfát, melynek kétezer éves ágai alatt számos haragos család békült már ki.

4. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Kotor, Kotori öböl, Budva és sonkakóstoló: 
Mesébe illő élmény csalogat az egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásra. Utunk a lenyűgöző Kotori-öböl keleti csücskébe, magas hegyek ölelésében fekvő festői Kotor városába vezet. A világörökség részeként számon tartott középkori város labirintus jelegű szűk utcáin, változatos templomok körüli tereken sétálva, az élménytől lelassul a szívdobogás. Autóbuszunkkal a tengerpart mentén megkerüljük a Kotori öblöt,  hogy feltöltődjünk táj szépségével. Természetesen megállunk, hogy közelről megimerjük  Perast kicsi központját. Megkóstoljuk a messz földön híres Njegus szárított sonkát, melyet leöblítünk egy pohár jó borral. Majd délre, Budva városába vezet utunk, ahol a modern világ és a középkor egyedi összhangban egészíti ki egymást, mely eredetileg egy kis szigetre épült. Sétánk után továbbhaladunk a szálláshelyünkre. Részvételi díj: 30 EUR/fő.

5. nap: Pihenés vagy „fishpiknik” (félnapos): fürdéssel és ebéddel egybekötött hangulatos hajókirándulás egy lakatlan és gyönyörű öbölhöz. Ez a nap egy valódi kikapcsolódás mindenapokból a kristály tiszta Adriai tenger mellett, egy pohár borral és ízletes ebéddel, melyet a hajó legénysége készít nekünk. Részvételi díj: 25 EUR/fő. 

6. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Albánia (Kruja, Tirana, kóstoló):

Elképzelhetetlenül sok felfedezés vár minket az egész napos autóbuszos fakultatív kiránduláson Albániában, a Sasok Földjén. Szkander bég szülővárosában, Krujaban kezdünk, ahol minden a nemzeti hős nevéhez fűződik. Sétánkat a „törökverő hős” lenyűgöző kilátást nyújtó váránál kezdjük – Albánia legrégebbi, hangulatos bazársorán áthaladva - majd a bég életét bemutató Néprajzi Múzeum épületeinél folytatjuk. Számos látnivaló található a hegyoldalba épült városban, köztük a Bektashi Teke derviskolostor is. Az óvárosi séta keretében rövid vásárlásra is lehetőség van. Továbbutazás Albánia nyüzsgő, színes fővárosába Tirana-ba. Városnézésünk során megtekintjük az egyedülálló látnivalókat, mint az Et'hem Bey mecset, az Óratorony, Egyetemi negyed, Új ortodox templom, Block negyedben Hodzsa lakóháza, Elnöki Palota. Utunk során megkóstoljuk az albán specialításokat is. Részvételi díj: 35 EUR/fő.


7. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Dubrovnik:
A világörökség egyik büszkeségét keressük fel az egész napos fakultatív autóbuszos kirándulásunkon. Városnézés helyi idegenvezetőnkkel a költők által „földi mennyországnak” nevezett Dubrovnikban. A Földközi-tenger térségének műemlékekben és kulturális örökségekben egyik leggazdagabb városában sétálva pár órára visszatérünk a múltba: Pile kapu, Mincena torony, Szt. Balázs templom. Utána mindenki kedvére barangolhat a hangulatos ódon utcákon, és a fantasztikus panorámával rendelkező várfalon. Részvételi díj: 35 EUR/fő.

8. nap: Pihenés vagy fakultatív kirándulás: Skadari-tó:
Különleges természeti kincseket tartalmaz a félnapos fakultatív kirándulásunk a térség legnagyobb tavához, a festői szépségű Skadari-tóhoz utazunk. A területen Montenegró Albániával osztozik, ahol egyben megcsodálhatjuk Európa leggazdagabb madárrezervátumát is. Gasztronómiai ismeretünket egy ízletes ebéddel egybekötött hajókázáson gazdagítjuk, miközben gyönyörködhetünk a hajót körbeölelő varázslatos víztükörben és tájban. Részvételi díj: 25 EUR/fő.

9. nap: Ezen a napon a program útvonalanként eltérő:
"A" útvonal: Hazautazás Bosznián keresztül - Szarajevó

A bőséges, késő reggeli után hazautazás. Útközben megpihenünk és egy frissítő séta keretében megismerkedünk, a Dinári-hegységet körülvevő Miljacka folyó partján fekvő Bosznia „büszke” fővárosával, Szarajevóval, ahol észak és nyugat kultúrája találkozik. Itt lett merénylet áldozata Ferenc Ferdinánd osztrák trónörökös, ami ürügyül szolgált az első világháború kirobbantásához. Szarajevó a világ egyetlen városa, ahol néhány száz méteren belül katolikus ortodox templom, mecset és zsinagóga is található. A Császár-Dzsámi megtekintése után továbbutazás Montenegróba.

"B" útvonal: Hazautazás Szerbián keresztül - Ostrog kolostor:
A gazdag, késő reggeli után hazautazás, útközben számos fantasztikus látnivalóval. Az Ostrog kolostor szerb ortodox templom Montenegróban, magasan, egy hegybe építve. A legnépszerűbb zarándokhely Montenegróban, és az egyik leglátogatottabb templom a Balkánon, mely a múltról, a jelenről és a jövőről tanúskodik, vallásról, kultúráról, a montenegrói nép hagyományairól, amely évszázadok óta ezen a területen él. Majd a Moraca kanyonon keresztül, Magyarország felé indulunk, hogy a természet szépségével és varázsával még feltöltődjünk. Éjszakai utazás.

10.nap:
Hazaérkezés a kora reggeli órákban (05.00-06.00 között).


Néhány kedvcsináló videó a városokról:

Mostar: ITT!
Kotor, Budva: ITT!
Skadari-tó: ITT!

Felárak és belépők


Üdülőhelyi díj: 12 évig:2 400 Ft/fő; 12 évtől: 4.800 Ft/fő

Fakultatív programok (min 25 fő esetén):
- Albánia kostolóval 35 EUR/fő
- Kotori öböl, Budva kostolóval 30 EUR/fő
- Dubrovnik 35 EUR/fő
Fishpiknik 25 EUR/fő
- Skadari-tó 25 EUR/fő
- Belépők a helyszínen kb. 35-40 EUR/fő
Fakultatív programok kedvezményes csomag, 5 kirándulásra: 150 EUR helyett csak 135 EUR!!

FIGYELEM! Az albán fakultatív kiránduláson résztvevők úti okmányának a beutazástól számított 3 hónapig még érvényesnek kell lennie!

Minimum létszám

35 fő.
Figyelem: társítási lehetőség 2-3 ágyas szobákban!
Egyágyas felár nélkül foglalható, amennyiben vállalja a garantált társítást 2-3 ágyas szobában!

A részvételi díj tartalmazza

autóbuszos utazást, szállást félpanziós ellátással, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza

baleset-, betegség -, és poggyászbiztosítás díját (Classic: 5.130 Ft/fő), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1.500 Ft/fő), üdülőhelyi díjat, fakultatív programokat és a belépőket.

Szolgáltatások

Wi-Fi/ingyenes Wi-Fi

Érintett területek

 • Montenegró
 • Canj

További ajánlatok (időpontok és árak)

Itt választhat másik időpontot, majd megadhatja az utazók számát is.

Indulási időpont

Kérjük válassza ki az önnek megfelelő indulási időpontot

Ajánlatok szűkítése

Az alábbi feltételek megadásával pontosíthatja az ajánlatot

Ajánlatok

Kérjük válasszon a lenti lehetőségek közül, utána meg tudja adni az utasok számát és kiválaszthatja a kívánt szobatípust / elhelyezést. (Az itt szerepltetett ár a Szervező által megadott 1 fő részvételi díja)